روزه‌گیری مقطعی می‌تواند راهی برای بهبود وضعیت مبتلایان به آلزایمر باشد

روزه‌گیری مقطعی می‌تواند راهی برای بهبود وضعیت مبتلایان به آلزایمر باشد

نبض خبر: گروهی از دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا، سن‌دیگو (UCSD) و دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس (UCLA) برنامه‌های غذایی مختلفی را با محدودیت زمانی برای موش‌ها در نظر گرفتند و متوجه شدند که این برنامه‌ها می‌توانند موجب بهبود چشمگیر عملکرد حافظه شوند. با این کار، حتی پروتئین‌های آمیلوید – که با آلزایمر پیوند دارند – هم با کاهش ریسک تجمع در مغز روبه‌رو می‌شوند.

موش‌هایی که برنامه غذایی با محدودیت زمانی داشتند، در مقایسه با گروهی که در هر زمان می‌توانستند غذا بخورند، الگوی خواب منظم‌تری پیدا کردند، شب‌ها کمتر فعالیت می‌کردند و وقفه‌های کمتری در خواب خود داشتند.

عملکرد حافظه

بهبود وضعیت بیماران مبتلا به آلزایمر با روزه‌گیری مقطعی
«پائولا دسپلاتس»، عصب‌شناس دانشگاه کالیفرنیا، سن‌دیگو می‌گوید: «ما سال‌ها فکر می‌کردیم که اختلال در چرخه شبانه‌روزی که در مبتلایان به آلزایمر دیده می‌شود، ناشی از زوال اعصاب است، اما حالا متوجه شده‌‌ایم که شاید ماجرا برعکس باشد؛ اختلال چرخه شبانه‌روزی می‌تواند یکی از محرک‌های اصلی در آسیب‌شناسی بیماری آلزایمر باشد.» بنابراین اصلاح چرخه‌های شبانه‌روزی می‌تواند به هدفی مناسب در تلاش برای درمان آلزایمر تبدیل شود.

موش‌ها در این پژوهش تنها می‌توانستند در یک بازه زمانی 6 ساعته غذا بخورند. این بازه برای انسان‌ها معادل غذاخوردن در یک بازه زمانی 14 ساعته در طول 24 ساعت شبانه‌روز است. این سازوکار ظاهراً می‌تواند به اصلاح چرخه‌های شبانه‌روزی کمک کند.

اثر این تغییر را حتی می‌توان در سطح مولکولی دید که در چندین ژن مرتبط با بیماری و التهابات مغزی تفاوت‌هایی را در شیوه ابراز ژن‌ها به‌وجود می‌آورد. دسپلاتس می‌گوید: «اختلال در چرخه‌های شبانه‌روزی در مبتلایان به آلزایمر اصلی‌ترین دلیل بستری‌کردن این بیماران است.» ازاین‌رو، هر کمکی در‌زمینه اصلاح این چرخه‌ها می‌تواند تأثیر بزرگی در وضعیت بیماران و شیوه برخورد با آن‌ها بگذارد.

منبع‌: دیجیاتو

نبض خبر در شبکه های اجتماعی : خبر فوری اخبار کوتاه شنیده ها تحلیل ها خبر در لحظه 

  • اخبار مرتبط
  • تبادل نظر