
نظارت بر اجرای برنامههای فرهنگی در استان دقیقاً بر عهده کدام دستگاه است؟ نقش استانداری به عنوان دستگاه حاکمیتی در اینگونه موارد چیست؟
اختصاصی نبض خبر : آیا برای برنامههای اجتماعی و فرهنگی نقشه راه مدونی وجود دارد؟ یا صرفاً بر اساس روابط شخصی و استفاده از رانتها، برنامههایی بدون محتوا و هدف مشخص به اجرا درمیآیند؟ مگر هدف از اجرای برنامههای فرهنگی، پویایی جامعه، خانواده و شکوفایی استعداد فرزندان و پرورش نسل آینده نیست؟
با توجه به شرایط اقتصادی و معیشتی خانوارها، برای ایجاد انگیزه و جلوگیری از بروز بسیاری از پدیدههای اجتماعی و آسیبهای حوزه خانواده، اعم از طلاق، اعتیاد به مواد مخدر، خودکشی و افزایش خشونت، چه کسی پاسخ مستند ارائه خواهد داد؟ آیا روزانه شاهد ارائه باید و نبایدهایی کلیشهای از سوی مسئولین استان نیستیم؟ آیا این نسخهپیچی برای مقامات بالادستی کشوری از یک سو و بهکارگیری مدیران ناکارآمد از سوی دیگر، به پیشرفت و تعالی منجر خواهد شد؟
آیا برای جذب گردشگر، که سالانه شاهد روند رو به افزایش آن در استان فرهیخته گیلان هستیم، برنامههایی در حوزه فرهنگ تدوین شده است؟ باید در نظر گرفت که این روند رو به افزایش گردشگری، همانطور که بهره و استفاده فراوان دارد، مخاطرات فرهنگی، زیستبومی و محیطی را نیز به همراه دارد. آیا سند و چشماندازی عملی، به دور از شعارهای ایدهآلیستی و رویایی در حد سخنرانی، ایجاد و تدوین شده است؟
مجموعه سوالاتی که در نظر فرهیختگان استان و مجامع فرهنگی در حال پرسش و گفتمان است، لیکن متولی پاسخگو، خود را در مقام پرسشگر قرار داده است! آیا این حق مردم، فرزانگان و رسانهها نیست که به عنوان جامعه نظارهگر عملکرد، پرسشگر باشند؟
مجموعه سوالاتی که به روشنی رکود فرهنگی استان را نمایان میسازد.
نمره استاندار گیلان در حیطه توسعه اجتماعی و فرهنگی استان و راهبری آن، تا چه اندازه با طراحی و سیاستگذاری درست و انتصاب و انتخاب افراد شایسته در اجرای صحیح برنامهها، بر خروجی و پیامدهای رویدادهای فرهنگی در جامعه موفق بوده است؟