اشتغال بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در دانش بنیان‌های گیلان

به گزارش نبض خبر : کمیل بابایی ولنی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه پارک علم و فناوری گیلان به لحاظ درصد مشارکت در تعداد شرکت‌های دانش بنیان فعال در استان‌ها جزو پارک‌های برتر کشور است، اظهار کرد: تا سال ۱۴۰۰، ۶۵ شرکت دانش بنیان در این استان فعال بود که اینک به ۱۰۰ شرکت افزایش یافته و از این تعداد ۱۶ شرکت در یک سال اخیر دانش بنیان شدند.
وی با اشاره به وجود ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور که بیش از نیمی از آنها در تهران مستقر هستند، اضافه کرد: فقط چند استان کشور بیش از ۲۰۰ شرکت دانش بنیان دارند که عموما هم استان‌های بزرگ و صنعتی هستند.
معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری گیلان بیان کرد: ایجاد و شکل‌گیری دانش بنیان‌ها محدود به پارکهای علم و فناوری نمی‌شود و سازمان‌های مختلف مانند صنعت معدن و تجارت، شرکت شهرک‌ها و سایر سازمان‌هایی که می‌توانند دارای شرکت‌های فناور باشند در تولید دانش بنیان‌ها سهم دارند، برخلاف گیلان، در بسیاری از استان‌ها سهم صنعت در تولید دانش بنیان‌ها بسیار بیشتر از سهم پارک‌های آن استان است.
اشتغال بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در دانش بنیان‌های گیلان
وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش بنیان گیلان تاکنون، بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ شغل پایدار و گردش مالی حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال را با ورود حدود ۴۰۰ محصول به بازار داخل و بیش از ۱۰ محصول به بازارهای بین‌المللی ایجاد کرده‌اند اضافه کرد: ۳۰ شرکت خلاق در پارک علم و فناوری گیلان فعال است و تولید محصولات در این شرکت‌ها، نوعی کار خلاقانه و برخواسته از توان و خلاقیت افراد در آن مجموعه است.
بابایی بیان کرد: از اینرو خانه خلاق و نوآوری گیلان نیز در سال ۱۳۹۸ با مشارکت پارک علم و فناوری استان و حمایت معاونت علمی و فناوری رئیس‌ جمهوری در مرکز شهر رشت در چهار طبقه با هدف حمایت و توسعه زیست بوم صنایع خلاق شمال کشور و به منظور پشتیبانی و استقرار شرکت‌های خلاق راه‌اندازی شده‌است.
وی عنوان کرد: پارک علم و فناوری به عنوان نهادی اجتماعی و اقتصادی، موثر در امر توسعه فناوری و صنایع خلاق و به تبع آن توسعه اقتصاد دانش بنیان، کارآفرینی، اشتغال زایی تخصصی برای استقرار کسب و کارهای نوپای خلاق و حمایت از شرکت‌های فناور کوچک و متوسط، واحدهای تحقیق و توسعه صنایع و موسسات پژوهشی است.
وی در ادامه با اشاره به محدودیت فضا و ظرفیت پارک علم و فناوری برای توسعه فعالیت دانش بنیان‌ها در این مجموعه گفت: گیلان جزو معدود استان‌هایی است که پارک علم و فناوری آن نتوانسته زمین دریافت کند در حالیکه به پارک‌های علم و فناوری در بسیاری از استان‌ها زمین واگذار شده تا فضای مناسب فعالیت در اختیار شرکت‌های دانش بنیان فراهم شود.
پذیرش ایده‌های فناورانه و نوآورانه جوانان خلاق
معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری گیلان اظهار کرد: ۱۴ مرکز رشد در رشت و برخی از شهرستان‌ها و دفاتر کانون شکوفایی خلاقیت در دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی آماده پذیرش ایده‌های فناورانه و نوآورانه جوانان خلاق و فناور استان است.
وی توضیح داد: برنامه‌های حمایتی پارک شامل؛ معافیت‌های مالیاتی، حمایت مالی به صورت تسهیلات کوتاه مدت و بلند مدت، حمایت‌های تخصصی (امکان بهره مندی از تجهیزات و خدمات آزمایشگاهی) مشاوره تخصصی کسب و کار (منتورشیپ) و کمک به تجاری سازی ایده‌ها، جذب سرمایه و حضور در نمایشگاه های ملی و بین‌المللی است.
بابایی بیان کرد: در پارک علم و فناوری گیلان از کارگزاران متخصص برای توانمندسازی شرکت‌ها بهره گرفته می‌شود و ارائه آموزش‌ها برای ارتقاء صاحبان شرکت‌های دانش بنیان و فناور، پرداخت تسهیلات و ارایه خدمات ضمانت نامه‌ای به صورت مستقیم و غیرمستقیم توسط صندوق نوآوری و شکوفایی از جمله برنامه‌های حمایتی از شرکت‌هاست.
پارک علم و فناوری گیلان بر مبنای مصوبه شورای گسترش آموزش عالی از شهریور ۸۱ فعالیت اجرایی خود را آغاز کرده‌است

نبض خبر در شبکه های اجتماعی : خبر فوری اخبار کوتاه شنیده ها تحلیل ها خبر در لحظه 

  • اخبار مرتبط
  • تبادل نظر