- -
نبض خبر : دکتراسدالله عباسی سهشنبه شب در گفت وگوی زنده تلویزیونی با مردم استان که ازطریق شبکه باران انجام شد؛ با تبریک سال جدید اظهار داشت: با توجه به واکسیناسیون عمومی، حجم زیادی از هموطنان عزم مسافرتهای نوروزی کردند و تا زمان حاضر افزون بر یک میلیون و ۸۰۰ هزار خودرو و بیش از پنج میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر واردگیلان شده است.
وی این میزان را دارای رشد ۴۰ درصدی نسبت به مدت مشابه قبل ذکر و اضافه کرد: بالای یک میلیون و ۶۰۰ هزار مسافر در استان اسکان یافتهاند.
استاندار این استقبال را نشاندهنده ظرفیتهای گیلان به لحاظ گردشگری و میراث فرهنگی بیان و خاطرنشان کرد: با اصلاح نقاط حادثه خیز و نقش آفرینی موثر پلیس راه ، راهور و دستگاههای امدادرسان، موجبات کاهش ۱۴ درصدی در شمار فوتشدگان حوادث جادهای فراهم آمده است.
وی مشارکت مردم در رقم خوردن خاطراتی ماندگار در گیلان را اثرگذار دانست و آزادسازی سواحل برای بهرهمندی عموم هموطنان که با دستور صریح رئیسجمهوری انجام شد را یادآوری کرد و افزود: مردم با این اقدام، خوشحال شدند و باید قدردان نعمات خداوندی همچون جنگل، مناطق بکر طبیعی و … باشیم.
دکتر عباسی با تصریح اینکه کارها و اقدامات انجام نشده، فراوان است، به فعالیتهای شبانهروزی رئیسجمهوری اشاره و اضافه کرد: باید برای ساماندهی امور درجهت رفاه مردم، احساس مسئولیت کرده و وقت و انرژی گذاشته شود و این، از رویکردهای اصلی دولت مردمی و جهادی سیزدهم بهشمارمیآید.
وی با اشاره به اهمیت نشاط اجتماعی و اشاعه آن در جامعه بهویژه پس از گذشت دو سال از شیوع کرونا و کاهش بسیاری از تفریحات و دید و بازدیدها گفت: رسانه ها و صداوسیما درتوسعه نشاط اجتماعی نقش موثری دارند.
استاندار گیلان از بازگشایی مدارس پس از تعطیلات نوروزی خبرداد و افزود: حضور دانش آموزان در کلاسهای درس علاوه بر پویایی آموزش، موجب نشاط اجتماعی، تعالی تربیتی و رشد فرهنگی و ذهنی آنان میشود.
وی به افت تحصیلی دانش آموزان در جریان همه گیری بیماری اشاره و بیان کرد: نقش و تاثیر آموزش حضوری بر یادگیری و تدریس موثر غیرقابل انکار است ازاینروکلاسهای درس مدارس و دانشگاههای استان برای شروعی پربار آماده شده است.
وی به واکسیناسیون در گیلان و جایگاه خوب استان درتزریق دزهای اول و دوم اشاره کرد و گفت: تزریق دز سوم نیز باید مورد توجه همگان باشد.
وی با اشاره به فعالیت مراکز واکسیناسیون ثابت و سیار درنقاط مختلف استان و روند مطلوب واکسیناسیون دانشآموزان استان گفت: متاسفانه دربرخی موارد شاهد عادیانگاری هستیم که این مسئله موجب تشدید وگسترش بیماری میشود.
استاندار گیلان در بخش دیگری از سخنانش ظرفیتهای اقتصادی گیلان را مورد اشاره قرار داد و با تاکید بر لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود تصریح کرد: افزون بر یک هزار و 70 طرح نیمه تمام دارای 10 تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی در گیلان وجود دارد که باید با تکمیل آنها، اشتغال پایدار را توسعه دهیم.
وی با بیان اینکه توسعه اقتصادی و اشتغال در گیلان با جدیت دنبال میشود، افزود: در بازدیدهایی که از شهرکهای صنعتی استان دارم به توسعه تولید، اشتغال و نیز فعالسازی واحدهای راکد تاکید دارم.
نماینده عالی دولت در استان خاطرنشان کرد: حدود دو هزار و ۸۰۰ واحد تولیدی در گیلان بهسبب مشکلات مالی و نیاز به سرمایه در گردش، از تمام ظرفیت خود استفاده نمیکنند.
وی اظهار داشت: حدود یکصد واحد تولیدی گیلان در دو شیفت کاری فعالیت میکنند که توان و بازدهی افزایش شیفت کاری و ایجاد ظرفیت اشتغال را دارند از اینرو با بهره گیری از فناوری های دانش بنیان می توان شاهد رشد و بالندگی این واحدها بود.
وی اشتغال را دغدغه اصلی مردم استان دانست و با اشاره به بیکاری های پنهان و فصلی، توجه به فرصت های شغلی و توسعه محور در حوزه های کشاورزی، خدمات، گردشگری و ایجاد زنجیره ارزش در این بخش ها را مهم دانست و بیان داشت: رشد 8 درصدی اقتصاد با شعار محقق نمی شود بلکه نیازمند کار میدانی و اقدامی جهادی هستیم.
استاندار گیلان با بیان اینکه اولویت سرمایه گذاری در هریک از شهرستان ها انجام فعالیت اقتصادی اشتغالآفرین است ، یادآور شد: نباید ارزآوری حاصل از صادرات محصولات تولیدی نادیده گرفته شود.
وی جلسه های برگزار شده با وزیران کشورهای همسایه و سفیران جمهوری اسلامی در آن کشورها درخصوص مبادلات اقتصادی را یادآور شد و گفت که آنان تمایل به بهره گیری از دانش و تولیدات ما دارند.
وی با اشاره به ظرفیت منطقه آزاد انزلی تاکید کرد: باید از این فرصت جهت توسعه تجارت و صادرات کالاهای ایرانی و نیز فعالیت شرکت های دانش بنیان استفاده کرد.
وی نامگذاری سال ها از سوی رهبر معظم انقلاب به ویژه در دهه 90 و تأکید معظم له بر مقوله اقتصاد را یادآور شد و گفت: امسال نیز تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین را هوشمندانه انتخاب کردند که این مهم باید بعنوان یک راهبرد برای برون رفت از مشکلات کشور مورد توجه باشد.
وی بیان داشت: امروز مسئله مهم در کشور، ایجاد اشتغال است و برای تحقق وعده دولت مبنی بر ایجاد 30 هزار شغل، باید از ظرفیت های دانش بنیان به درستی استفاده شود.
استاندار در همین راستا اختصاص زمین 30 هکتاری با عنوان دهکده دانش بنیان در گیلان را یادآور شد و این اقدام را تلاشی در جهت توسعه اشتغال و اقتصاد خواند و افزود: با فراهم کردن بسترهای لازم برای انجام فعالیت های دانش بنیان و تخصیص 78 میلیارد تومان اعتبار به این مهم، در جهت تحقق شعار سال گام برمی داریم.
دکتر عباسی با تصریح اینکه در پایان سال باید متناسب با شعار سال کارنامه درخشانی داشته باشیم، گفت: طی سال گذشته کارگروه رفع موانع تولید در همه شهرستان ها تشکیل و تصمیمات مربوطه در عرصه و میدان، گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه همه مدیران و مسئولان باید پایکار باشند و موضوعات را تا حصول نتیجه پیگیری کنند ، افزود: با هیچیک از مدیران تعارفی ندارم و همه باید با مدیریت و همت جهادی تصمیم گیری ها و سیاست های توسعه محور استان را در زمان مقرر به نتیجه برسانند.
دکتر عباسی بیان داشت: اعتقاد و باور دارم با مدیریت جهادی می توان گره های کور در هر بخش را گشود و می توان با استفاده از ظرفیت مردم در تحقق اهداف توسعه محور موفق شد.
وی در خاتمه سخنانش با اشاره به بارشهای صورتگرفته و اهمیت آن درمدیریت منابع آب درفصل زراعی پیشرو گفت: کشاورزان نگرانی نداشتهباشند و نهادههای موردنیاز، دراختیارشان قرار میگیرد.
توجه به دغدغههای مردم درحوزه مسکن، تکمیل پروژههای سدسازی، پلسازی، راه و راهآهن ازدیگر موضوعاتی بود که استاندارگیلان پیگیری مجدانه آنها را دردستورکار عنوان کرد.