تصاویر واقعی آهوی خُتَن

تصویر واقعی آهوی خُتَن که شاید تا به حال ندیده باشید

به گزارش نبض خبر آهوی خُتَن سیبری گونه‌ای آهوی جفت سم است که در جنگل‌های کوهستان‌های شمال شرقی آسیا زندگی می‌کند. وجود این گونه در تایگا (منطقه‌ای در جنوب سیبری) معمول است اما در مغولستان، منچوری و شبه جزیره کره هم دیده شده‌است. معمولاً در شب‌ها و آن هم فواصل کوتاه را مهاجرت می‌کنند. بلندی بالای ۲۶۰۰ متر را ترجیح می‌دهد. گونه بالغ آن کوچک است و بین ۷ تا ۱۷ کیلوگرم وزن دارد.

این گونه از سوی اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت به عنوان گونه‌ای در معرض خطر شناخته شده‌است. بیشتر به خاطر مشک آن شکار می‌شود که قیمت آن تا ۴۵۰۰۰ دلار برای هر کیلوگرم هم می‌رسد. تنها چند ده گرم مشک می‌توان از گونه نر این حیوان بدست آورد. می‌توان بدون کشتن حیوان، مشک را از غده آن بیرون آورد ولی شکارچیان این کار را به ندرت انجام می‌دهند.

بارزترین ویژگی این گونه، دندان‌های خون‌آشام‌مانندش و نیز سر شبیه به کانگوروی آن است. نوع نر آن این دندان‌های جلو را به جای شاخ درمی‌آورد.

یک زیرگونه متمایز از آن در جزیره ساخالین زندگی می‌کند.

 

آهوی خُتَن

 


 

 

آهوی خُتَن

 


جمجمه آهوی خُتَن


آهوی خُتَن هیمالیا


 

 

آهوی خُتَن سیاه

 


 

مشک آهوی خُتَن

ایسنا در خبری در 10 آبان 1393  منتشر کرده بود با انتشار این تصویر اینگونه نوشت :

کارشناسان حیات وحش موفق شدند یک گونه نادر آهوی مشکین خون آشام را که تصور می‌شد پیش‌تر منقرض شده در افغانستان مجددا مشاهده کنند.

به گزارش سرویس محیط زیست خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آهوی مشکین افغان یکی از هفت گونه مرتبط آسیایی است که بنا بر بررسی جدید انجمن حفاظت از حیات وحش (WCS)، هنوز در افغانستان زندگی می‌کند. شهرت این آهوی مشکین به دلیل داشتن دندان‌های نیش شبیه به خون‌آشام‌ها در جنس نر است. این دندان‌ها در آهوی مشکین نر در فصل جفتگیری رشد می‌کنند. آهوهای مشکین نر از این دندان‌ها در واقع برای رقابت با سایرین در فصل جفتگیری استفاده می‌کند. پیش از این تصور می‌شد که این جانور منقرض شده و آخرین مشاهدات کارشناسان حیات وحش که از سوی یک تیم دانمارکی صورت گرفت مربوط به سال 1948 میلادی بوده است.

به گزارش ایسنا به نقل از رجیستر، آهوی مشکین حدود 60 سال پس از آخرین مشاهده اکنون در کشمیر و استان «نورستان» افغانستان مشاهده شده است. به دلیل شکار غیرمجاز و نابودی زیستگاه، این جانور از سوی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN)‌ در فهرست قرمز گونه‌های در حال انقراض قرار گرفت. مشک این آهو بسیار باارزش است به طوری که ارزش آن معادل قیمت طلا برآورد می‌شود. در بازار سیاه هر کیلوگرم مشک این آهو 45 هزار دلار ارزش دارد.

«پیتر زالر»، معاون برنامه آسیایی انجمن حفاظت از حیات وحش (WCS) می‌گوید: این جانور نادر همراه با گونه‌های شناخته شده دیگر حیات وحش نظیر پلنگ‌ها، ‌جزو میراث طبیعی این کشور بحران زده به شمار می‌رود.

وی ابراز امیدواری کرد: شرایطی رقم بخورد تا کارشناسان WCS بتوانند با همراهی افراد بومی برآوردهای بهتری از خدمات حفاظتی حیات وحش ارائه دهند.

خواندن سایر مطالب جالب و علمی 

نبض خبر در شبکه های اجتماعی : خبر فوری اخبار کوتاه شنیده ها تحلیل ها خبر در لحظه 

  • اخبار مرتبط
  • تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *