نبض خبر : صلاحیت ۱۴ درصد از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی احراز نشده است. بیشتر این افراد مدارک خود را در زمان ثبتنام به صورت کامل بارگذاری نکردهاند.
با پایان یافتن مهلت بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات در هیاتهای اجرایی، نتایج این بررسیها در روزهای ۱۹ و ۲۰ آبان به داوطلبان این انتخابات ابلاغ شد.
هیاتهای اجرایی از فرماندار، رئیس ثبت احوال و نماینده دادگستری به همراه هشت تن از معتمدان مردم در یک حوزه انتخابیه تشکیل میشود. پس از ثبتنام داوطلبان، مدارک آنها از سوی وزارت کشور به مراجع پنجگانه یعنی دستگاه وزارت اطلاعات، فراجا، دادستانی، سازمان اطلاعات سپاه و ثبت احوال کشور ارسال شده و این دستگاهها بررسی خود را انجام داده و نتیجه بررسی را در اختیار هیات های اجرایی قرار میدهند و هیاتهای اجرایی بر اساس این مدارک، صلاحیت داوطلبان را بررسی میکنند.
بر اساس گفته محمدتقی شاهچراغی رئیس ستاد انتخابات کشور از مجموع ۲۴ هزار و ۹۸۲ نفری داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی، ۱۴ درصد عدم تأیید و ۱۴ درصد هم عدم احراز صلاحیت از هیاتهای اجرایی گرفتهاند.
محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره دلیل احراز نشدن صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس اظهار کرد: «بیشترین نقص پرونده داوطلبان مربوط به بند ۹ ماده ۳۱ قانون انتخابات مبنی بر سابقه پنج سال فعالیت اجرایی، آموزشی یا پژوهشی است که برخی افراد اطلاعات مورد نظر را در هنگام ثبتنام درست بارگذاری نکردهاند و بر همین اساس شرایط احراز برای هیأت های اجرایی شکل نگرفته است.»
هیاتهای اجرایی موظف هستند که به داوطلبانی که درخواست کتبی داده باشند، دلایل عدم تایید یا عدم احراز را ابلاغ کنند. ۲۱ و ۲۲ آبان فرصت برای درخواست کتبی در نظر گرفته شده بود و در فاصله روزهای ۲۳ تا ۲۶ آبان هیاتهای اجرایی باید دلیل خود را به داوطلب اعلام کنند.
از سویی داوطلبانی که صلاحیت آنان در هیات اجرایی مورد تایید قرار نگرفته است، در فاصله روزهای ۲۱ آبان تا ۲۴ آبان فرصت دارند تا به هیات نظارت استان شکایت کنند.